Suomen ykkösleikkurin koutsi

SVL Groupin Joutsan tuotantopäällikkö Kalle Kiesilä virittelee vapaa-ajallaan kiukkuisia pelejä.

Hirvensalmelta kotoisin oleva Kalle Kiesilä on oppinut tuntemaan myös naapurikunta Joutsan hyvin. Hän aloitti työuransa metallihommissa Joutsassa vuonna 2010.

Tällä hetkellä hän vastaa SVL Group Joutsassa tuotannon kuormituksesta, ohjelmoinnista ja resursseista. Lisäksi hän toimii myynnin teknisenä tukena.

”Aika lailla pompin ohjelmoinnista siihen, että mietin, mitä pitää ohjelmoida seuraavaksi, ja huolehdin siitä, että koneelle menee kaikki ajallaan.”

Kun Kalle oli seitsemisen vuotta sitten tekemässä lähtöä Jyväskylään uuteen työhön, hän ehti olla mukana piirtämässä SVL Group Joutsan nykyisen toimipisteen pohjapiirustuksia. 

”Enpä arvannut silloin, että joskus palaisin työskentelemään näihin tiloihin, joita olin silloin mukana piirtämässä.” 

Jyväskylässä mies otti tuntumaa metallialaan tiskin toisella puolella, suunnittelutoimiston suunnittelijana. Kokemusta kertyi kone-, teräsrakenne- ja putkistosuunnittelusta. Näiden lisäksi työtehtäviin sisältyi lujuuslaskenta ja yrityksen CAD-järjestelmän kehitys ja ylläpito.

Vuonna 2020 kutsu kävi takaisin Joutsaan, vanhaan työpaikkaan. Kaksi vuotta myöhemmin työnantaja vaihtui Suomen Vesileikkaukseksi, kun SVL Group osti A. Reposen putkilasertoiminnan. Kallella on muutoksesta vain hyvää sanottavaa.

”Työtehtävät ovat selkiytyneet. Aikaisemmin vastasin sekä myynnistä että suunnittelusta, nyt on selkeämpi rooli. Koen sen hyvänä.” 

Joutsan toimipisteen erikoisuus on Suomen suurimpiin lukeutuva 3D-putkilaserleikkauslaite. Koko SVL Groupin putkileikkausliiketoiminta varastoineen tullaan keskittämään Joutsan yksikköön.  

”Sana isosta koneesta on levinnyt hyvin. On todellinen kilpailuetu, että pystymme täällä tekemään kaikenlaiset monimutkaiset tuotteet valmiiksi. Tuo meidän iso kone ei katso muotoa, sillä laser pystyy yleensä leikkaamaan osan juuri siihen muotoon, mikä malliin on piirretty. ”

Vapaa-ajalla Kalle viihtyy metsällä. Kotikunnassa Hirvensalmella on myös remonttikohteena vanha omakotitalo, josta mies saneeraa itselleen tulevaa kotia. 

Ja sitten ovat vielä ne ”VAG-konsernin laitteet”, A:lla alkavat menopelit.

”Tällaisella iloisella poikamiehellä on ollut aikaa viritellä noita vekottimia. Tällä hetkellä työn alla on yksi projektiauto. Silloin kun auto vielä toimi, se oli suhteellisen kiukkuinen peli. Nyt on uuden moottorin rakennus menossa, joten saas nähdä, millainen siitä lopulta tulee.”