SVL Group ostaa A. Reponen Oy:n putkileikkausliiketoiminnan

A. Reponen Oy ja SVL Groupin emoyhtiö Suomen Vesileikkaus Oy ovat 15.2.2022 tehneet liiketoimintakaupan, jossa A. Reponen Oy:n putkileikkausliiketoiminta siirtyy osaksi Suomen Vesileikkaus Oy:n aihiovalmistuksen kokonaisuutta.

Kaupalla vahvistetaan Suomen Vesileikkauksen putkileikkausliiketoimintaa isomman kokoluokan putkien, muotorautojen ja palkkien laserleikkauspalveluilla.  Yhteistyö A. Reposen kanssa mahdollistaa putkien ja profiilien taivutukset ja muut jälkityöstöpalvelut kilpailukykyisesti.

Suomen Vesileikkaus jatkaa putkilaserleikkaustoimintaa samoissa tiloissa A. Reposen teräsrakentamispalveluiden kanssa Joutsassa. Putkileikkausliiketoimintaa tullaan kehittämään uusilla koneinvestoinneilla ja uutta henkilökuntaa rekrytoimalla.

A. Reponen tulee vahvistamaan sopimusalihankinnan, projektitoimitusten, konttirakenteiden ja asennuspalveluiden tarjontaa tukeutuen esivalmisteissa Suomen Vesileikkauksen aihionvalmistuksen vahvaan osaamiseen. A. Reponen keskittyy liiketoiminnassaan kokonaistoimituksiin ja vahvistaa laajaa palvelutarjontaansa jokaiselle asiakassektorilleen.

A. Reponen Oy on vuonna 1978 aloittanut metalli- ja teräsrakenteita tarjoava kokonaistoimittaja, jonka liiketoiminta käsittää sopimusalihankintaa, projektitoimituksia, konttirakenteita ja asennuspalveluja. A. Reposen nykyaikaiset 4000 m2:n tuotantotilat sijaitsevat keskellä Suomea Joutsassa, 4-tien varrella. Yritys työllistää noin 30 henkeä, liikevaihto edellisellä päättyneellä tilikaudella oli 4,1 miljoonaa euroa.

Suomen Vesileikkaus Oy on vuonna 2000 perustettu metalliteollisuuden aihiotoimittaja, osa SVL Groupin levy- ja putkiaihioiden leikkaamiseen ja aihioiden jatkojalostamiseen keskittynyttä yritysryhmää. SVL Group työllistää noin 150 henkeä, liikevaihto kuluvalla tilikaudella on noin 50 miljoonaa euroa.

SVL Groupin neljä toimipistettä sijaitsevat Keuruulla ja Haapamäellä (Suomen Vesileikkaus), Tampereella (Avemet) ja Riihimäellä (Prolaser). Liiketoimintakauppa tuo SVL Groupille uuden toimipisteen Joutsaan, johon yhtiöryhmä keskittää putkileikkaustoimintonsa. Joutsan toimipiste tulee työllistämään investointien jälkeen noin 12 henkilöä.