Joutsasta saa laadukasta putkilaserleikkausta järeissäkin mitoissa

Joutsan yksikkö vahvistaa SVL Groupin palvelutarjontaa etenkin suurempien kokoluokkien putkilaserleikkauksissa. Entistäkin valmiimmat, mittatarkat kappaleet tuovat merkittäviä etuja asiakkaiden omaan tuotantoon.

SVL Groupin Joutsan yksikkö syntyi, kun yritysryhmään ostettiin helmikuussa 2022 A. Reponen Oy:n putkilaserliiketoiminta. Nyt asiakkaiden tarpeet täyttyvät suurtenkin kokoluokkien putkien, muototerästen ja avopalkkien putkilaserleikkauksissa. Toimipisteen sijainti A. Reposen kanssa samoissa tiloissa mahdollistaa lisäksi yritysten joustavan yhteistyön.

“Yhdessä voimme tarjota asiakkaillemme myös tiettyjä jatkojalostuspalveluja, kuten taivutusta ja maalausta”, kertoo liiketoimintajohtaja Sami Aro. Hän on SVL Groupin tytäryhtiö Avemetin yksikön johtaja, joka on mukana myös koko konsernin myynnissä ja markkinoinnissa.

Laajat valmiudet asiakaskohtaiseen tuotantoon

Joutsan tuotannossa voidaan perustellusti puhua ns. jumboluokan putkilaserista. Pyöreän putken halkaisija voi olla suurimmillaan 406 mm ja neliömäisen maksimimitta on 300 x 300 mm. Lähtöaihion ja valmiin kappaleen enimmäispituus ulottuu jopa 14 metriin.

Yksikön asiakkaita ovat konepajateollisuuden kone- ja laitevalmistajat, jotka tarvitsevat tuotteisiinsa putkimaisia tai palkkimaisia profiiileja. Toinen pääasiakasryhmä on rakennusteollisuus, jonka teräsrunkorakenteiden leikkauksia toteutetaan todella monipuolisesti ja yksilöllisesti.

“Tarjoamme sekä nykyisille että uusille asiakkaille entistä ainutlaatuisemman palvelukokonaisuuden. Toteutamme mittatarkkoja leikkauksia, rei’ityksiä ja muotoonleikkauksia tehokkaasti, nopeasti ja todella monipuolisesti. Parhaat tapauskohtaiset ratkaisut löydetään yhdessä asiakkaan kanssa – teknologian hyödyntämisessä ja geometrisissä muodoissa on rajana vain mielikuvitus”, lupaa Aro.

Asiakkaat saavat Joutsasta siis entistäkin valmiimmiksi viimeisteltyjä putki- tai palkkiaihioita, jotka helpottavat ja nopeuttavat heidän omaa tuotantoaan poistamalla työvaiheita ja mahdollisia pullonkauloja.

Tavaramerkkinä nopeus ja tehokkuus

Tällä hetkellä Joutsan toimipisteessä työskentelee viisi ammattilaista, joista kaksi operaattoreina koneella, yksi myynnissä, yksi varastonhoitajana sekä yksi ohjelmoijana ja työnjohtajana. Tavoitteena on jatkossa kasvattaa putkilaserliiketoimintaa ja yksikön kokoa keskittämällä kaikki putkilaserleikkaukset Joutsaan.

“Meillä on ennestään Keuruulla pienempi putkilaserkone, mutta suunnitelmissa on korvausinvestointi, jonka yhteydessä uusi kone sijoitetaan Joutsaan. Tällöin tarvitsemme koneelle myös työntekijöitä. Lisäksi pyrimme myynnin kasvun kautta lisäämään vuoroja, mihin tarvitaan lisää operaattoreita ja 3D-ohjelmoijia”, kertoo Aro.

“Kaiken kaikkiaan haluamme Joutsankin olevan asiakaspalvelussa nopea ja tehokas, kuten kaikki SVL Groupin yksiköt. Meillä on eri toimipisteissä varsin kattavat raaka-ainevarastot, joiden materiaalista pyrimme leikkaamaan tilatut kappaleet. Apuna on myös tehtaita ja tukkureita, joilta saamme tarvittaessa nopeastikin lisämateriaalia. Joutsassa etuna on vielä kätevä sijainti nelostien varressa, minkä ansiosta toimitukset kulkevat ripeästi joka suuntaan.”