Haapamäellä on huippuosaaminen kirkkaisiin metalleihin

SVL Groupin Haapamäen toimipisteestä kulkee paljon raaka-aineita erityisesti vene- ja prosessiteollisuuteen.

SVL Groupin uusin toimipiste Haapamäellä on layoutin eli pohjapiirustuksen osalta konsernin kehityspäällikkönä työskentelevän Arttu Antilan suunnittelema.

Toimipiste suunniteltiin yhdessä työntekijöiden kanssa, jotta kaikki asiat tulisi huomioitua mahdollisimman hyvin. Vuonna 2019 avatun toimipisteen 3-vuotissyntymäpäivät lähestyvät, joten kysyimme sen kunniaksi Antilalta, kuinka tuotanto ja työ Haapamäellä ovat lähteneet rullaamaan.

”Hommat ovat käynnistyneet hienosti Haapamäellä. Asiakkailta on tullut palautetta, että laatu ja toimitusvarmuus ovat huipputasoa. Olemme saaneet tämän avulla selkeää kilpailuetua, ja mikä parasta, paljon uusia asiakkaita!”

Useat SVL Groupin toimipisteistä ovat keskittyneet johonkin tiettyyn erikoisosaamisalueeseen.

Tampereen toimipisteessä tehdään ratkaisuja ”todella raskaaseen ja järeään teollisuuteen”, Joutsan erikoisuutena on yksi Suomen suurimmista putkilaserleikkauslaitteista ja Haapamäellä keskitytään vain kirkkaiden metallien sekä alumiinin käsittelyyn.

”Olemme pyrkineet siihen, että yhdessä toimipisteessä on aina todella vankka osaaminen siihen omaan erikoisosaamisalueeseen. Näin toiminta pysyy erittäin tehokkaana ja ammattitaito on hupputasoa.”

Haapamäellä työstetään vain kirkkaita metalleja, joita menee erityisesti vene- ja prosessiteollisuuteen, kuten erilaisten painelaitteiden sekä prosessien toimilaitteiden valmistajille.

SVL Group on toimittanut esimerkiksi Jätkäsaaren portit, Swing-hotellin vuoraukset, HKI-Vantaa-lentokentän T3-julkisivuihin liittyviä komponentteja sekä Siltasairaalan julkisivuihin kiinnitettäviä koristepaneeleja.

Ruostumattomat pysyvästi erilleen mustasta teräksestä

SVL Groupin tuotannosta peräti 40 prosenttia on alumiinia ja kirkkaita metalleja.

”Teemme kirkasta huippupuhtaissa ja ainoastaan niille dedikoiduissa tiloissa ruostumattomasta teräksestä valmistetuilla leikkauspöydillä. Tämä on asia, jota asiakas osaa arvostaa!”

Antila sanoo, että SVL haluaa tehdä teräksen käsittelyn, ”niin kuin se olisi aina kuulunut tehdä”.

”Ajatus oli, että siirretään ruostumattomat ja alumiinit pysyvästi erilleen mustasta teräksestä. Haapamäki on aidosti puhdas leikkaustila.”

SVL Groupin noin sadasta työntekijästä Haapamäen toimipisteessä työskentelee kolmisenkymmentä, mikä tekee siitä yhden konsernin suurimmista toimipisteistä. Joukkoon mahtuu laserleikkaajia, särmääjiä, jälkityöstäjiä, lähettämötyöntekijöitä ja laserleikkauskoneen ohjelmoijia eli nestaajia.

Kattavaa varastointia

Haapamäen vahvuuksiin kuuluu myös valmius laajamittaiseen, koko konsernin kattavaan varastointiin.

Antila kertoo, että katettua varastotilaa on saatu Haapamäelle juuri lisää muutama sata paikkaa isoille 2 x 6 metrin kokoisille levyille. Levyjä varastoidaan vain yksi lava per hyllytaso. Näin voidaan varmistua siitä, että arvokkaan materiaalin pinnanlaatu säilyy virheettömänä ja asiakas saa varmasti sitä, mitä on tilannut.

Haapamäeltä löytyy laaja valikoima särmäyspuristimia sekä mankeli. Kaksi eniten käytettyä särmäriä ovat erityistarkkuuspuristimia, jotka takaavat tarkat ja pitkät särmäykset. Leikkaus ja särmäys onnistuvat Haapamäellä tarkasti aina 8,2 metrin pituuteen saakka.

Hionnassa Haapamäellä käytetään hiontalinjaa, joka pyöristää kappaleen reunat maalaus- tai asennusvalmiiksi.

”Teemme Haapamäellä myös paljon jälkityöstöä sekä viimeistelyhiontaa. Viisteet, kierteet, stanssimerkkaukset sekä reunojen pyöristyshionnat ovat meille arkipäivää.