Kahden tutkinnon metallimies kehuu Haapamäen hyvää yhteishenkeä

Teijo Kaijanmäki työskentelee SVL Groupin Haapamäen toimipisteessä laserleikkaajana ja vuorovastaavana.

Haapamäeltä kotoisin oleva Teijo Kaijanmäki päätyi monen onnekkaan sattuman kautta takaisin kotipaikkakunnalleen töihin.

Viimeiset pari vuotta hän on käynyt töissä SVL Groupin Haapamäen toimipisteessä ja asunut perheensä kanssa Keuruulla. Sinne oli luontevaa muuttaa, koska Keuruulla Teijo sekä oma tytär kulkivat jo valmiiksi harrastusten perässä.

Harrastuksiin lukeutuvat muun muassa sähköpyöräily ja kaksi saksanpaimenkoiraa.

”Työnantajalta saimme pyöräedun. Tässä on joutunut jo karsimaan muista harrastuksista, kun sähköpyöräily on vienyt mennessään! Perheemme kaksi saksanpaimenkoiraa pitävät huolen siitä, että kävelylenkkejäkin tulee tehtyä.

”Kalassakin tulee vielä silloin tällöin käytyä. Keurusselältä nousee kuhaa.”

Teijo on opiskellut metallialaa laajasti. Hänellä on sekä koneistajan ammattitutkinto että työvälinevalmistajan tutkinto.

Työkokemusta metallialalta ehti kertyä 15 vuotta, ennen kuin mies päätyi kokeilemaan puualaa, joka lennätti hänet takaisin Haapamäelle töihin. Sitä ennen hän ehti työskennellä ensin vuosia Virroilla ja sen jälkeen Mäntässä.

”Tykkäsin peruskoulussa puutöistä, joten uteliaisuudesta päätin lähteä kokeilemaan niitä, kun tilaisuus tuli. Kolmen vuoden jälkeen totesin, että kyllä metallihommat ovat sittenkin minun alani. Täällä toimeksiantojen erilaisuus pitää mielen virkeänä.”

SVL Groupin Haapamäen pisteessä Teijo aloitti työt kaksi ja puoli vuotta sitten – ja tykästyi heti. Miehellä ei ollut aiempaa kokemusta laserleikkaamisesta, joten tuntui mukavalta päästä oppimaan jotain ihan uutta.

”Työkavereilta sain erinomaista opastusta ja perehdytystä uuteen työhön ja koneiden käyttämiseen.”

Töitä tehdään Haapamäellä kolmessa vuorossa. Vuorovastaavana työskentelevä Teijo kehuu työyhteisön hyvää yhteishenkeä.

”On tärkeää, että vuoroissa yhteistyö sujuu saumattomasti. Haapamäellä homma todella toimii.”

Haapamäen toimipisteessä on erikoistuttu kirkkaiden metallien leikkaamiseen. Alumiinin kanssa on oltava erityisen huolellinen.

”Kun leikataan alumiinia, lopputuloksen on oltava usein täysin naarmutonta ja muutenkin korkealaatuista. Haapamäen väki on vastuullista porukkaa. Työntekijät meillä ovat motivoituneita. Kaikki ovat ylpeitä siitä, että kerta toisensa jälkeen Haapamäeltä lähtee priimaa tavaraa maailmalle.”