SVL Group ponnisti Keuruulta Suomen suurimmaksi aihioleikkaajaksi 

Musta teräs leikkautuu SVL Groupin alkuperäisessä toimipisteessä Keuruulla tehokkaasti ja toimitusvarmasti. 

 SVL Groupin Keuruun toimipiste on koko yritysryhmän veturi ja lähtöpiste. Vuonna 2000 perustetun vesisuihkuleikkausliiketoiminnan ympärille on sittemmin kasvanut Suomen suurin metallin leikkaamiseen erikoistunut konserni. 

 Suomen Vesileikkaus syntyi erinäisten vaiheiden kautta Suomen ensimmäisen laserkoulutusprojektin liikkeellepanemana, jossa yrityksen nykyinen toimitusjohtaja Jori Antila toimi projektin vetäjänä.  

 Kysyntää oli, ja Suomen Vesileikkauksen tilauskirjat heti alusta asti täynnä. Ajatus laajentumisesta maantieteellisesti toimipiste sekä leikkausmenetelmä kerrallaan solahti yrityksen strategiaan luontevasti.  

Strategia on sittemmin osoittautunut menestykseksi. 

Laser- ja vesileikkeitä yli 100 tonnia päivässä 

SVL Groupille logistiikan sujuvuus on tärkeää, sillä käsiteltävät kappaleet saattavat olla kooltaan erittäin isoja. Myös toimitettavat kokonaisuudet ovat usein suuria.  

”Olemme kehitelleet yhdessä työntekijöiden kanssa sisäistä logistiikkaa sekä tehokkaita työtapoja tuotantoon. Osalle työmenetelmistä on jopa patenttihakemus vireillä.”  

Pelkästään Keuruun yksiköstä pystytään toimittamaan laser- ja vesileikkeitä yli 100 tonnia päivässä. 

”Kuinka moni pystyy Suomessa samaan?”, kysyy konsernin kehityspäällikkö Arttu Antila. 

 Laajentumisen myötä kaikille SVL Groupin toimipisteille on muodostunut oma identiteetti sekä erikoisosaaminen.  

 SVL Group Keuruu tunnetaan nykyään äärimmäisen tehokkaasta vesileikkausteknologiastaan sekä poikkeuksellisen paksuun teräkseen pystyvästä, huippumodernista ja suuresta laserleikkauskonekapasiteetistaan. 

 ”Keuruulta toimitetaan tavaraa kaikkialle Suomeen. Paljon menee raaka-ainetta esimerkiksi maatalouden koneisiin ja prosessiteollisuuden laitteisiin sekä maa- ja metsätalouden koneisiin.”  

Groupin suurin toimipiste 

 Keuruu on SVL Groupin toimipisteistä henkilöstömäärältään suurin. Yhteen hiileen hienosti puhaltavassa 70 hengen tiimissä on 55 ihmistä tuotannossa sekä 15 myynnissä, hallinnossa ja ohjelmoinnissa. 

 Antila kertoo, että tulevaisuudessa Keuruu aikoo jatkaa hyväksi havaitulla linjallaan. 

 ”Aiomme keskittyä palvelemaan hitsaavaa, koneistavaa ja kokoonpanevaa suomalaista konepajateollisuutta keskittymällä tehokkaaseen leikkaukseen. Emme ole lähdössä kilpailemaan asiakkaidemme kanssa hitsauksessa tai koneistuksessa.” 

 Koska Keuruu on koko SVL Groupin sielu ja alkuperäinen toimipiste, erityistä ylpeyttä henkilöstössä herättää tieto siitä, että sieltä yritys on ponnistanut alallaan Suomen suurimmaksi. 

 ”Toiminta Keuruulla on saatu hiottua tehokkaaksi ja suoraviivaiseksi. Koneisto virtaa yskimättä ja kilpailukyky on korkea. Teemme parhaamme pitääksemme suomalaisen teollisuuden kilpailukykyisenä investoimalla sekä olemalla kekseliäitä”