Laserleikkaajaksi koulun penkiltä 

Riihimäellä varttunut Miikka Kankaantähti kasvoi laserleikkaajan ammattiin suoraan koulun penkiltä. Yläkoulun yhdeksännen luokan TET-harjoittelujaksolla aloitteleva metallimies sai harjoittelupaikan kotikaupungin maineikkaasta laserleikkausyrityksestä ProLaserista. Työ tuntui niin mieluisalta, että nuori mies jatkoi samassa paikassa kesätyöntekijänä myös seuraavina kolmena vuonna. 

 ”Nyt tuota kesää on jatkunut jo kuusi ja puoli vuotta”, kertoo 25-vuotias laserleikkaaja vuosikymmen myöhemmin. 

 Miikan työpäivät SVL Groupin Riihimäen toimipisteessä ProLaserilla kuluvat leikkauspisteessä tai varaston ja leikkauspisteen väliä trukilla huristellessa. Työpäivän luonne muotoutuu tilausten mukaan. Välillä ”levyrallia” on enemmän, välillä ollaan enemmän aloillaan. 

 ”Kun esimerkiksi tehdään pieni eriä niin sanottuja protomalleja, leikattavana on eri paksuisia materiaaleja. Silloin ajellaan trukilla. Toisinaan taas työstettävänä on niin iso tilaus, ettei leikkauksen aikana tarvitse käydä varastossa lainkaan.” 

Vapaa-aikakin metallin parissa 

 Suosikkijoukkuetta kysyttäessä Miikka nauraa, että musiikki pelasti hänet urheilulta. 

 ”Töissä tulee nostettua rautaa tarpeeksi. Sen verran penkkiurheilen, että jääkiekon MM-kisat tulee seurattua.” 

 Toisaalta sekä työ että vapaa-aika kuluvat metallin parissa: viikonloppuisin Miikka soittaa kitaraa kahdessa eri metallibändissä.

 ”Työ jättää tilaa harrastuksille, mikä on tärkeää. Olen joskus vitsaillut, että tämä on yksinkertaista työtä yksinkertaiselle kaverille. Viihdyn ProLaserilla varmasti tulevaisuudessakin.”