Palvelemme laajaa asiakaskuntaa – ketään ei jätetä pulaan 

SVL Group on toiminut pian kahdeksan kuukautta uusien omistajien vetämänä. Henkilökuntaan kuuluneet Erno Sivonen, Jose Salmijärvi sekä Arttu ja Atte Antila ostivat yrityksen 28.2.2023 solmitulla kaupalla. Miltä alkutaival on tuntunut ja miten toimitusjohtaja Erno Sivonen katsoo tulevaisuuteen? 

”Kiitos, oikein hyvältä on tuntunut. SVL Groupilla on pitkät perinteet ja osaava henkilökunta, joten muutos on tapahtunut erittäin sujuvasti, Erno Sivonen kiteyttää. 

Mies kertoo tehneensä ikänsä töitä yrittäjäasenteella nimikkeestä riippumatta. Hän valmistui konetekniikan insinööriksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta vuonna 2006 ja on toiminut parikymmentä vuotta metalliteollisuuden eri tehtävissä. SVL Groupiin hankintajohtajaksi Erno Sivonen värvättiin vuonna 2018. 

”Kyllä yrittäjyys oli aina siintänyt haaveena mielessä. Kun tilaisuus tuli tarjolle, ei sitä voinut jättää käyttämättä”, mies kertoo. 

”Henkilökunta on ollut tyytyväinen, kun yrityksen jatkajina olivat tutut kasvolliset omistajat”, Sivonen arvioi. ”Asiakkaamme taas ovat olleet mielissään siitä, että SVL Group jatkaa yksityis- ja perheomisteisena yrityksenä. Palvelemme hyvin laajaa asiakaskuntaa, jossa ketään ei jätetä pulaan.” 

Palaute myös muilta sidosryhmiltä on ollut positiivinen. Työnteko on jatkunut vakaalta pohjalta, ja vuosikymmenien aikana luoduista hyvistä suhteista on pidetty kiinni. Toki myös uudistuksia tapahtuu. Sivonen nostaa esimerkeiksi investoinnit työergonomiaan, tietojärjestelmiin ja tiedolla johtamiseen. Parempi ennakointikyky helpottaa niin omaa toimintaa kuin asiakkaiden palvelua.  

Maailmantilanteen muuttumisen myötä toimitusketjut ovat jälleen lähentyneet kotimaata, millä on haettu toimitusvarmuutta ja saatavuuden varmistamista. Suomen vientiteollisuudella on hyvät tuotteet ja vahva markkina-asema esimerkiksi kaivosteollisuudessa ja prosessiteollisuudessa; työt eivät tule loppumaan. Tämä tarkoittaa sitä, että suomalaiselle alihankinnan konepajaverkostolle on kysyntää”, toteaa Sivonen. 

Sivosen mukaan on jo signaaleja siitä, että markkinoiden nykyinen notkahdus voisi jäädä lyhytaikaiseksi. Esimerkiksi korkotaso on jo kääntynyt laskuun. ”Meillä talous on hyvässä kunnossa, ja kassavirta on pysynyt koko ajan positiivisena.” 

Tuore toimitusjohtaja yrittää pitää työpäivänsä 8-tuntisina, koska palautumaankin pitää ehtiä muun muassa luonnossa liikkumalla.  

”Toivon, että ihmiset pitävät minua helposti lähestyttävänä johtajana ja uskaltavat tuoda minulle esiin asioita, joita haluavat edistää.”